LVGE ФИЛТЕР

„LVGE ги решава вашите грижи за филтрација“

OEM/ODM на филтри
за 26 големи производители на вакуум пумпи ширум светот

产品中心

Вести

Влезен филтер со диференцијален манометар

Вакуум технологијата се применува во индустриското производство долго време.Со брзиот развој на индустриското производство, барањата за вакуум технологија исто така се зголемуваат, како што се повисок степен на вакуум и поголема брзина на пумпање.Повисоките барања за вакуум технологија промовираат континуирана надградба на вакуумските пумпи, што исто така бараLVGEда дизајнира новофилтри за вакуум пумпаподобро да им служиме на нашите клиенти.

Еднаш, клиент дојде кај нас за прилагоденофилтер за довод.Тој ни рече дека брзината на пумпање на неговата вакум пумпа е многу голема, а поради потребите на работните услови се надева дека ќе ја одржи високата брзина на пумпање по поставувањето на филтерот.Дополнително, имајќи предвид дека брзината на пумпање ќе биде засегната поради блокирањето на филтерот по одреден период на употреба, тој се надева дека филтерот може да ја одрази работата на филтерскиот елемент навреме, за да може навремено да го замени филтерскиот елемент кога е блокиран.

Откако ја добивме ситуацијата, нашиот тим за истражување и развој веднаш започна да дизајнира според барањата на клиентите.Нашите инженери мислеа дека разликата во притисокот во филтерот ќе се зголеми поради блокирањето на елементот на филтерот.Затоа, можеме да заклучиме за блокирање на елементот на филтерот преку зголемувањето на разликата во притисокот во филтерот.Конечно, создаваме влезен филтер со диференцијален манометар.Клиентите можат да го набљудуваат диференцијалниот манометар и веднаш да утврдат дали има блокирање во елементот на филтерот.

Влезен филтер со диференцијален манометар
压差表1

Успешната примена на овој дизајн не само што го задоволи клиентот, туку и го прошири нашиот циклус на размислување за дизајнот на филтерот за вакуум пумпа.Како производител на филтри за вакуум пумпи со повеќе од десет години искуство, со цел да им обезбедиме на клиентите повисок квалитетрешенијаипроизводи, LVGEсекогаш се фокусира на истражување и развој.Сега имаме над 15 патенти, но нема да бидеме задоволни со ова.


Време на објавување: 14-11-2023 година